Mark Twain a spus : „Cele mai importante doua zile din viata ta sunt cea in care te nasti si cea in care afli de ce.”
Aceasta este calatoria mea spre cea de-a doua zi.

La inceput au fost copiii

La inceputul carierei mele am profesat ca invatatoare si experienta asta mi-a placut cel mai mult pana acum. In anii in care am studiat psihologia copilului am gasit raspunsuri la multe din intrebarile mele de copil din trecut si la multe din intrebarile de parinte, de mai tarziu. Am inteles cu adancime cat de profund este impactul vorbelor si faptelor noastre asupra sufletelor copiilor nostri, cum ii modelam si atunci cand nu stim ca o facem; iar intelegerea aceasta mi-a umplut sufletul de smerenie.

Dreptul Muncii

Apoi am profesat in dreptul muncii – o materie care nu m-a atras deloc in facultate (nu era destul de spectaculoasa), dar pe care am invatat s-o iubesc in cei aproape 20 ani in care am facut management de resurse umane. Pregatirea in domeniul dreptului m-a ajutat mult sa organizez lucrurile in asa fel incat sa previn litigiile de dreptul muncii in companiile in care am lucrat, si pot spune cu bucurie ca in 20 ani in care am condus resursele umane pentru colective de 2.500 – 5.500 angajati, am avut numai 5 procese de dreptul muncii si nu am pierdut niciunul.

Echipa mea – bucurie si mandrie

In toti acesti 20 ani am crescut impreuna cu echipa mea, am crezut in ei, ei au crezut in mine, si ne-am dezvoltat reciproc. Sunt mandra ca am condus o echipa de 25 oameni care au ales sa ramana cu mine intre 11 si 16 ani, pe o piata a muncii si intr-o perioada de timp in care fluctuatia specialistilor era regula in companii.

Schimbam ritmul

Din anul 2014 am simtit ca am ajuns intr-o noua etapa de crestere, in care m-am format in Coaching si Mentoring, si am inceput sa ofer aceste servicii colegilor din companie.
Am facut Leadership Coaching si Mentoring cu managerii juniori ca sa ii sprijin sa-si gaseasca drumul lor, am facut Life Coaching cu colegii din echipa mea pe care voiam sa ii ajut sa se fereeasca de overworking si burnout si am facut Training si Facilitare de Workshop-uri cu managementul companiei atunci cand am trecut toti printr-o perioada foarte dificila de integrare culturala ca urmare a fuziunii dintre doua companii. A fost complex, fascinant de interesant si minunat de energizant.
Acesta a fost semnul – asta este ceea ce vreau sa fac in continuare.

Asa ca acum inchid cercul carierei si revin la chemarea mea – aceea de Invatator, Mentor si Coach.
Pentru ca cel mai mult imi place sa construiesc relatii profunde cu oamenii. Sa ii descopar, sa ii inteleg si apoi sa le ofer incredere in ei ca sa creasca spre urmatorul nivel. Si urmatorul. Pana la maxim.